Over Valkenoog

Ik ben Kitty:

In 2014 ben ik gestart met mijn praktijk Valkenoog waarin ik hoogbegaafde kinderen coach en begeleid. Mijn praktijk is gevestigd in het Brabantse dorp Hilvarenbeek waar ik heel mijn leven al woon, samen met mijn kinderen.

Door mijn jarenlange ervaring als algemeen maatschappelijk werker en als schoolmaatschappelijk werker heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en kinderen op alle leefgebieden.

Aangezien onze beide kinderen hoogbegaafd zijn, ben ik me meer gaan verdiepen in deze materie. Er is online heel veel te vinden over hoogbegaafdheid maar de positieve visie van GelukkigHB in Zwolle sprak me direct aan. De open benadering en de aandacht voor de sociale en emotionele kant van hoogbegaafdheid waren de trigger om contact met ze op te nemen. Dit contact heeft geresulteerd in het feit dat ik de opleiding tot GelukkigHB begeleider ben gaan doen.

Om met mijn expertise kinderen en gezinnen van dienst te kunnen zijn, ben ik met mijn praktijk Valkenoog gestart.

De naam van mijn praktijk heb ik ontleend aan de werking van de edelsteen valkenoog:

Valkenoog:
• werkt remmend en inzichtgevend
• helpt je om het grotere geheel te zien
• remt overmatige angst, emoties, agressie en stemmingswisselingen
• helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen te doorbreken
• werkt aardend
• remt de energiestroom en vermindert hiermee stress, nervositeit en hyperactiviteit
• versterkt het zelfvertrouwen en de opbouw van wilskracht.

Daarnaast heeft mijn grote passie en liefde voor de valk ook een grote invloed gehad bij de keuze van deze naam.

‘Hoogbegaafd(heid) – scherp in beeld’

SandraIk ben Sandra, ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en 2 kinderen in Oisterwijk.

Door mijn opleiding en werkervaring als sociaal pedagogisch werker en opleiding als kindercoach heb ik de eerste stappen gezet in de richting van het werken met kinderen. Door de ontwikkeling van onze kinderen ben ik me gaan verdiepen in hoogbegaafdheid. Hierdoor heb ik Kitty leren kennen en werd de stap gezet naar een samenwerking.

Ik ben als officemanager in maart 2020 gestart en de werkzaamheden bestaan oa uit het administratie beheer van de praktijk. Tevens ben ik me aan het specialiseren in Mindfulness training voor kinderen om op een later moment dit toe te kunnen passen binnen de praktijk.

Ook heb ik de mogelijkheid om tekeningen die de kinderen maken te analyseren waardoor ik meer inzicht krijg in de emoties, gedachtes en behoeftes van uw kind.

Ik kijk ernaar uit om u en uw kinderen te ontmoeten.

Tot ziens bij Valkenoog!

Ik ben Yvonne…..

Binnenkort stelt Yvonne zich aan u voor.